2011. március 14., hétfő

Kedvenc fonott kalácsom :)

Hozzávalók:
50 dkg. finom liszt,
6 dkg. porcukor,
5 dkg.  olvasztott vaj,
2.5 dkg. élesztő,
0.5 dkg. konyhasó,
2 db. tojássárgája,
kb. 2.5 dl. tej
A tejet melegítsük fel mintegy 40°C-ra. Kb. 0.5 dl. tejjel készítsünk kovászt. Az előkészített anyagokkal jól összedolgozzuk, és meleg helyen letakarva állni hagyjuk. Amikor jól megkelt, átgyúrjuk. Adhatunk hozzá mazsolát is, ez javítja a kalács ízét. Fél órát még pihentetjük, majd feldaraboljuk, megfonjuk és a felületét tojással bekenve, forró sütőben megsütjük.
Javaslat: mikor megkentem a tetejét tojással, még meghintem fahéjas cukorral. Szerintem isteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése