2011. március 14., hétfő

Zserbó bonbon.

Hozzávalók:
1 evőkanál baracklekvár, 2 evőkanál porcukor, 2 evőkanál narancslikőr, 15 dkg darált dió ,15 dkg aszalt sárgabarack, 10 dkg étcsokoládé, 6 dkg vaj,
Elkészítés módja:
1. A barackokat beáztatjuk langyos vízbe, aztán felaprítjuk.
2. A diót (ha előzőleg nem daráltuk le) összetörjük mozsárban, és elkeverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a barackot.
3. Az egészet elkeverjük annyi lekvárral, hogy jól formázható masszát kapjunk. A masszából formázzunk diónyi golyókat, és tegyük a hűtőbe dermedni.
4. Tűzzünk a golyókba fogpiszkálókat, és mártsuk a gőz fölött, vajjal megolvasztott csokoládéba.
Ha megdermedt, már fogyaszthatjuk is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése